Dreun voor Ten Hag: Arsenal vecht zich in spektakelstuk langs Man United

22-01-2023 19:25 Laatste update: 20:00
104

Een zware dreun voor Erik ten Hag in Engeland. Manchester United leek een punt over te houden aan het spektakelstuk tegen Arsenal, maar de koploper van de Premier League trok in de slotminuten aan het langste eind: 3-2.

Op de dag van de Klassieker tussen Feyenoord en zijn oude club Ajax zat Ten Hag op de bank bij de Premier League-kraker van Manchester United tegen koploper Arsenal. Het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten voor alle betrokken en voetbalvolgers over de hele wereld.

Na zeventien minuten, met Wout Weghorst in het veld, viel het eerste doelpunt. Marcus Rashford kapte Thomas Partey uit, zette aan en passeerde doelman Aaron Ramsdale met een verwoestend schot: 1-0. Amper zes minuten later stond het alweer gelijk. Eddie Nketiah tekende koppend voor de gelijkmaker.

De vermakelijke Premier League-topper in het Emirates Stadium werd in de tweede helft alleen nog maar spectaculairder, met wéér twee goals in een kort tijdsbestek. Eerst schoot Bukayo Saka fantastisch raak, gevolgd door de gelijkmaker van Lisandro Martínez. De Argentijn, in de zomer overgekomen van Ajax, tekende voor zijn eerste United-goal.

In de slotfase maakte Arsenal de meeste aanspraak op de drie punten, maar Ten Hag en zijn spelers hielden ternauwernood stand. Althans, zo leek het. Saka raakte eerst nog de paal, maar David de Gea moest toch capituleren: Nketiah werkte in de negentigste minuut de 3-2 binnen en liet het Emirates Stadium ontploffen.

Door de overwinning is het verschil tussen Arsenal en achtervolger Manchester City, dat eerder op de zondag won van Wolverhampton Wanderers (3-0), weer vijf punten mét een wedstrijd minder gespeeld voor The Gunners. Bij nummer vier Manchester United werd basisspeler Antony in de slotfase vervangen, Tyrell Malacia bleef negentig minuten op de bank.