'Ajax is goed weggekomen: Feyenoord was de eerste helft sterker, echt fantastisch'

'Ajax is goed weggekomen: Feyenoord was de eerste helft sterker, echt fantastisch'

22-01-2023 19:57
116

Ruud Krol is bepaald niet onder de indruk van Ajax. De voormalige WK-finalist, die zes keer landskampioen werd met Ajax, is kritisch, maar blijft tegelijkertijd wel optimistisch.

Krol miste tijdens de Klassieker tegen Feyenoord (1-1) zelfvertrouwen bij Ajax. "En aan de bal is er te weinig beweging, terwijl dat juist typisch Ajax is", zegt hij tegen Het Parool. "Ajax is goed weggekomen. Feyenoord was de eerste helft sterker, echt fantastisch."

Wedden

Meer odds

Toch ziet Krol nog genoeg aanknopingspunten voor Ajax. "Het gat van vijf punten is overbrugbaar. Ajax moet groeien en gaan bouwen op het huidige spelersmateriaal. (...) Ze verdedigden gedisciplineerd met z'n allen en dat was in het verleden juist heel slecht georganiseerd. Die keeper Rulli is goed en dat geeft wat rust aan de verdediging."

Krol adviseert trainer Alfred Schreuder zijn elftal op te schudden. "Kudus is beter op het middenveld, Bergwijn moet altijd van links komen en Tadic is beter achter de spitsen. Dan kan hij met passes strooien, want de kwaliteiten heeft hij nog altijd, maar aan die linkerkant raakt hij geïsoleerd."