Ronaldo debuteert in Saudi-Arabië: géén doelpunt, wel aan kop door zege

22-01-2023 20:45
17

Cristiano Ronaldo is officieel begonnen aan zijn leven als voetballer in Saudi-Arabië. Bij zijn debuut voor Al Nassr wist de Portugese vedette niet te scoren, maar werd er wel gewonnen: 1-0.

Ronaldo begon zijn Arabische avontuur zondag met een overwinning op Al Ettifaq, de rivaal van Al Nassr. De van Manchester United overgekomen routinier droeg de aanvoerdersband, maakte een ontspannen indruk, kreeg veel ballen en was een paar keer dicht bij zijn eerste doelpunt. Scoren deed hij echter niet en dat zal hem niet lekker zitten.

Anderson Talisca wist wél het net te vinden. De Braziliaanse ploeggenoot van Ronaldo besliste de topper in de competitie van Saudi-Arabië in de 31ste minuut met een rake kopbal. Door de overwinning gaat Al Nassr aan kop.

Ronaldo maakte eerder deze week al zijn eerste minuten voor Al Nassr, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (4-5). Hij moest zijn officiële debuut uitstellen, omdat hij eerst nog een schorsing van twee wedstrijden die hij had meegenomen uit Engeland moest uitzitten.