Juventus en Atalanta houden elkaar in evenwicht in puntje-van-je-stoel-wedstrijd

22-01-2023 22:41
5

Juventus en Atalanta Bergamo hebben elkaar in een waar spektakelstuk op een gelijkspel gehouden. In Turijn werd het 3-3. Beide ploegen schieten met het punt verder weinig op.

Bij Juventus stond vooral het nieuws van eerder deze week dat de club vijftien punten in moet leveren vanwege financiële misstanden. Daardoor staat het geen derde, maar tiende op de ranglijst en is het verschil met nummer vijf Atalanta ineens twaalf punten.

Het leek tegen Atalanta al snel fout te gaan voor Juventus, dat na vier minuten op achterstand kwam door Ademola Lookman, die de defensie van Juventus te snel af was. Juventus stelde al snel orde op zaken. Het kwam op 1-1 door een benutte strafschop van Angel Di Maria. De 2-1 was van Arek Milik, waarbij het voorbereidende werk van Angel Di Maria en Nicolo Fagioli was.

Juventus - Atalanta ontaardde pas in de tweede helft in een spektakelstuk. Atalanta kwam veertig seconden in de tweede helft niet op 2-2 door Joakim Maehle, maar zelfs op 2-3 nadat Lookman zijn tweede maakte.

Daardoor moest Juventus extra gas geven om een blamage in eigen huis te voorkomen, maar een goal van Danilo voorkwam dat.