Real Madrid nadert FC Barcelona tot op drie punten na overwinning in Bilbao

22-01-2023 22:55
7

Real Madrid blijft in het spoor van koploper FC Barcelona. De ploeg van Carlo Ancelotti had alle moeite met Athletic Bilbao, maar won dankzij goals van Karim Benzema en Toni Kroos wel: 0-2.

Real Madrid moest aanvankelijk in de achtervolging tegen Athletic, dat via Aitor Paredes en Inaki Williams al vroeg in de wedstrijd twee kansen kreeg om op voorsprong te komen. Real Madrid rechtte de rug en kwam uiteindelijk ook op voorsprong door Benzema. Dat gebeurde nadat Marcos Asensio de bal aan de Fransman gaf.

Athletic kreeg ook daarna grote kansen, maar moest vrezen voor de dreiging van Real. Aanvankelijk leek het in de tweede helft de kant van de thuisploeg op te vallen toen weer Williams een grote kans kreeg. De beslissing van Kroos viel echter in de laatste minuut.

De achterstand op koploper Barcelona is daardoor weer drie punten voor Real Madrid.