Telegraaf: Ajax-spelers steken hand op, Schreuder 'met één been in trainersgraf'

Telegraaf: Ajax-spelers steken hand op, Schreuder 'met één been in trainersgraf'

23-01-2023 06:56 Laatste update: 24-01-2023 09:58
255

De vulkaan bij Ajax staat op uitbarsten, schrijft De Telegraaf maandagochtend. In de aanloop naar de Klassieker wierp mental coach Joost Leenders ten overstaan van de selectie de vraag op wie er ontevreden was over de staf. Veel spelers, zo niet alle, staken hun hand op.

De Telegraaf spreekt van een 'vuistslag op zijn kin' voor Schreuder. Bij een sessie in de kleedkamer tussen Leenders en de spelersgroep, met als doel de werkrelatie te optimaliseren, stak nagenoeg de hele selectie zijn hand op toen de vraag werd voorgelegd wie de staf van Ajax slecht vindt.

Het was twee dagen voor de Klassieker geen stemming, maar het polsen van het gemoed in de kleedkamer en de kritiek richtte zich niet alleen Schreuder, mogelijk ook op de assistent-trainers, keeperstrainer en medische staf. Maar: 'Door de vraag zo breed te stellen, stond Schreuder al met één been in het trainersgraf', aldus De Telegraaf.

'Hoe kan na eerdere communicatieve missers zo'n verkeerde inschatting worden gemaakt?', vraagt Valentijn Driessen zich af. 'Ongelooflijk dat Ajax’ eigen mental-coach Leenders zo’n stommiteit begaat en de belangrijkste werknemer van de club (Schreuder, red.) niet beschermt. (...) Hoe kun je zo'n bom neerleggen in de kleedkamer? Het is pure zelfdestructie.'

Ajax pakte zondag een punt in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1) en is al zes wedstrijden zonder overwinning. Driessen: 'Met het levensgevaarlijke polsen is Schreuders positie verder aangetast. Deze beginnersfout, deze foute inschatting is typerend voor het disfunctioneren van alles en iedereen bij en rond het eerste elftal van Ajax dit seizoen.'