Van der Vaart ziet 'moordenaar' in Klassieker: 'Durf niks negatiefs te zeggen'

Van der Vaart ziet 'moordenaar' in Klassieker: 'Durf niks negatiefs te zeggen'

23 januari - 07:25
84

Rafael van der Vaart is tijdens de Klassieker onder de indruk geraakt van Quilindschy Hartman. De 21-jarige linksback van Feyenoord zorgde ervoor dat Francisco Conceição in de rust werd gewisseld bij Ajax en ook Dusan Tadic niet aan het voetballen kwam.

"Het is gewoon echt een moordenaar. Ik ga hier niks negatiefs over hem zeggen", lacht Van der Vaart bij Studio Voetbal als Hartman ter sprake komt. "Hij ziet er al uit als een echte vent en hij zit er iedere keer agressief en kort op. Hij houdt niet in."

Ook collega-analisten Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk roemen Hartman, die met een balverovering de 1-0 van Igor Paixão inleidde. "Schitterend, hij heeft de goede agressie", aldus Afellay. "Arne Slot heeft een aantal linksbacks getest, maar als je ziet hoe Hartman zich op dit moment ontwikkelt... Echt indrukwekkend."

"Dit is een jongen die je vanuit de eigen jeugd het eerste elftal in hebt zien komen. Daar hoef je toch geen jongens voor uit het buitenland te halen?", reageert Van Hooijdonk. "Hij heeft ook echt een turbo erop: hij twijfelt niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie