Van der Vaart stopt als trainer en verhuist: 'Vond het leuk, maar heel veel werk'

Van der Vaart stopt als trainer en verhuist: 'Vond het leuk, maar heel veel werk'

23-01-2023 08:00 Laatste update: 08:05
28

Rafael van der Vaart stopt als assistent-trainer bij het Deense Esbjerg fB. De voormalig middenvelder gaat in Roemenië wonen met zijn vriendin Estavana Polman, die sinds kort handbalt voor Rapid Boekarest.

"Ik vond het leuk in Denemarken, maar het is heel veel werk", aldus Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal. "Althans, ik denk dat trainers het laten lijken alsof het heel veel werk is. En dat ze een beetje overdrijven. Als assistent kun je het echt overdrijven."

Veel werk of niet, Van der Vaart stopt en neemt binnenkort afscheid van Lars Vind, de hoofdtrainer van Esbjerg. "Ja ik stop als trainer". De oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid laat de club in goede staat achter. Esbjerg staat gedeeld eerste en promotie naar het tweede niveau in Denemarken lonkt.

Van der Vaart gaf aan naar Esbjerg te zijn gegaan om Peter Hyballa te helpen, maar hij vertrok al snel uit de Deense havenstad. Deze week werd de Duitser aangesteld bij NAC Breda, waar hij in het verleden ook al werkzaam was. "Bij Esbjerg, waar iedereen hem haatte, hadden we nog nooit zo'n goede veldtrainer gehad als hij."