'Arsenal heeft tweede winterversterking binnen en tikt 25 miljoen af'

'Arsenal heeft tweede winterversterking binnen en tikt 25 miljoen af'

23-01-2023 10:14
17

Het is wachten op de officiële bevestiging, maar Arsenal heeft zijn tweede winterversterking binnen. Jakub Kiwior komt in navolging van Leandro Trossard naar het Emirates Stadium.

Kiwior maakt voor 25 miljoen euro de overstap van Spezia Calcio, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De 22-jarige Poolse verdediger, die zondagavond tijdens Arsenal - Manchester United op de tribunes zat, tekent in Noord-Londen een contract tot de zomer van 2028. Romano weet dat Kiwior de medische keuring al heeft doorstaan en deze maandag zijn handtekening gaat zetten.

De zaakwaarnemer van de linkspoot bevestigt dat zijn cliënt bij Arsenal aan de slag gaat. "Vlak voor oud en nieuw had hij een telefoongesprek met Mikel Arteta (Arsenal-manager, red.). Hij was betoverd." Kiwior speelt sinds de zomer van 2021 voor Spezia, dat hem kocht van MSK Zilina. Op jonge leeftijd sloot de Pool zich aan in de jeugdopleiding van Anderlecht.

Na Trossard, voor wie Arsenal een slordige dertig miljoen euro betaalde, tasten The Gunners opnieuw in de buidel. In Londen moet Kiwior concurreren met onder meer Gabriel.