'Einde indrukwekkende carrière in zicht: Ibrahimovic denkt aan voetbalpensioen'

'Einde indrukwekkende carrière in zicht: Ibrahimovic denkt aan voetbalpensioen'

23-01-2023 11:25 Laatste update: 12:20
18

Het einde van een tijdperk: Zlatan Ibrahimovic stopt na dit seizoen waarschijnlijk met voetballen, meldt La Gazzetta dello Sport. De 41-jarige AC Milan-spits kwam door blessureleed sinds mei niet meer in actie.

Vorig seizoen kwam Ibrahimovic nog tot 27 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. De Zweed kampt al geruime tijd met knieklachten, wat hem al sinds mei 2022 aan de kant houdt. Door zijn kwakkelende fysiek denkt Ibrahimovic aan stoppen, klinkt het. Hoewel zijn herstel nog zeker een maand duurt, hoopt hij aan het einde van het seizoen nog van waarde te zijn voor Milan.

Milan hoopt Ibrahimovic na dit seizoen in een andere rol te behouden. Naar verluidt staat de spits niet open voor een functie in de technische staf of directie. Om die reden denkt Milan erover na de Zweed in te zetten als ambassadeur. 

Mocht Ibrahimovic daadwerkelijk stoppen, komt er een einde aan een imposante loopbaan van 24 jaar. Ibra speelde achtereenvolgens voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en weer Milan. In totaal kwam hij tot dusver tot 936 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij 554 keer.