Heerenveen met ontevreden clubtopscorer in de maag: 'Begrijp de teleurstelling'

Heerenveen met ontevreden clubtopscorer in de maag: 'Begrijp de teleurstelling'

23-01-2023 12:45 Laatste update: 13:02
54

Het is nog onzeker of Sydney van Hooijdonk na januari nog bij sc Heerenveen speelt. De spits is ontevreden over zijn veranderende status, terwijl technisch manager Ferry de Haan hem niet wil laten gaan.

Van Hooijdonk begon in de derby tegen FC Groningen op de bank. In gesprek met Omrop Fryslân gaf de aanvaller aan moeite te hebben met zijn rol en hield hij de deur voor een mogelijke transfer open. "In onze selectie is Sydney een speler van grote waarde. Dat blijft zo, ook nu hij even minder speelt. Dat hij daar teleurgesteld over is, begrijp ik trouwens wel. Die teleurstelling is zelfs goed", laat De Haan optekenen door Voetbal International.

Heerenveen huurt Van Hooijdonk van Bologna, dat geen eenzijdige optie heeft om de verhuur voortijdig te beëindigen. "Wij zijn blij met Sydney en zien voor hem genoeg perspectief, maar het kan dat hij daar anders naar kijkt en uiteindelijk moeten twee partijen blij met elkaar zijn", aldus De Haan. "Als zij iets willen dan zullen we dat de komende week vanzelf horen, maar nogmaals: van ons hoeft dat zeker niet."

Van Hooijdonk wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de nummer elf van de Serie A. In het huidige seizoen kwam de spits tot achttien officiële optredens en zeven goals voor Heerenveen.