Van Gaal krijgt geen belletje van Koeman: 'Vond ik dit keer niet nodig'

Van Gaal krijgt geen belletje van Koeman: 'Vond ik dit keer niet nodig'

23-01-2023 15:49
42

Ronald Koeman heeft niet met Louis van Gaal gesproken, voor hij begon aan zijn klus als bondscoach van het Nederlands elftal. Een gesprek met zijn voorganger was volgens Koeman niet nodig.

Toen Koeman in 2018 voor het eerst werd aangesteld als bondscoach van Oranje, deed hij dat wel. "Destijds heb ik met zowel Van Gaal als Dick Advocaat gesproken. Dat heb ik nu niet gedaan", zegt Koeman op het persmoment van maandag. "Ik vind het ook niet interessant." Volgens de kersvers gepresenteerde bondscoach komt dat door een verschil in visie. "Ik ga het zelf doen met de staf, ik heb mijn eigen ideeën en de ervaring."

"We gaan het iets anders doen qua speelwijze. Ik vond dat deze keer niet nodig." Dat hij een moeilijke relatie met Van Gaal onderhoudt, staat daar buiten. "Want dan was dat eerste gesprek ook nooit geweest." Met een aantal internationals heeft Koeman wel contact gehad. "Ik heb een aantal spelers gesproken, maar niet iedereen. Met de ambassadeurs van het team. Die namen kun je zelf wel invullen. Maar het is verder tussen mij en de spelers. Ik heb het ook gehad over wat we gaan doen en hoe we gaan spelen."