Van Nistelrooij: 'De situatie is voor hem anders dan voor de meeste bankzitters'

Van Nistelrooij: 'De situatie is voor hem anders dan voor de meeste bankzitters'

23-01-2023 15:22
64

Ruud van Nistelrooij heeft veel vertrouwen in Anwar El Ghazi, die de aangewezen persoon lijkt om het vertrek van Cody Gakpo in de tweede seizoenshelft op te vangen. De aanvaller wist na de winterstop alleen nog niet te scoren.

"Ik maak me daar geen zorgen om", reageert Van Nistelrooij op het persmoment in aanloop naar het duel met FC Emmen. "Anwar komt namelijk wel in de positie om tot scoren te komen. Het rendement gaat komen als hij gefocust blijft. Dat blijft hij. De ballen gaan er weer een keer in voor hem."

Op de persconferentie wordt Van Nistelrooij ook gevraagd naar Joey Veerman, die tegen Vitesse (1-0) negentig minuten op de bank zat. "We hebben meer jongens op de bank zitten, maar de situatie is voor hem iets anders dan voor de meeste van hen, dat klopt. Ik ga het nu alleen niet specifiek over hem hebben", wordt de trainer geciteerd door Voetbal International. "De reactie van Joey op zijn rol was normaal. Natuurlijk was hij teleurgesteld, maar Joey stelt zich goed op en staat klaar als het nodig is."