Arsenal trekt de portemonnee en versterkt zich officieel met Pools international

Arsenal trekt de portemonnee en versterkt zich officieel met Pools international

23-01-2023 20:27 Laatste update: 22:24
7

Arsenal heeft Jakub Kiwior gecontracteerd. De Poolse verdediger komt over van het Italiaanse Spezia Calcio en tekent een contract tot medio 2028 bij de koploper van de Premier League

De overstap van Kiwior, waar naar verluidt meer dan twintig miljoen euro mee is gemoeid, hing al een tijdje in de lucht. Het is de tweede winterversterking voor Arsenal, dat zich eerder al versterkte met Leandro Trossard nadat het net naast Mykhaylo Mudryk greep. 

Kiwior maakte in 2021 voor ongeveer twee miljoen euro de overstap van MSK Zilini naar Spezia, waar hij samen met Jeroen Zoet kwam te spelen. Hij speelde een kleine veertig Serie A-wedstrijden. In de tussentijd groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht van het Poolse nationale elftal, waarmee hij ook actief was op het WK in Qatar. 

Kiwior wordt door Arsenal naar alle waarschijnlijkheid voor de breedte gehaald. The Gunners hebben met Gabriel en William Saliba immers al een ijzersterk centraal duo in de gelederen. Arsenal kreeg dit seizoen pas zestien goals tegen in negentien wedstrijden. Alleen Newcastle United hield het doel vaker schoon.