Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax en Jong PSV gaan onderuit

23-01-2023 23:27
6

Roda JC heeft maandagavond een belangrijke stap richting de subtop van de Keuken Kampioen Divisie gezet. Het won thuis met 1-2 van Jong Ajax in een wedstrijd waarin de hoofdrol voor Donny Warmerdam was.

Jong Ajax - Roda JC 1-2
Warmerdam zorgde met een kopbal al snel voor de voorsprong voor Jong Ajax en eiste daarna opnieuw de hoofdrol op. In negatieve zin weliswaar, want nadat Dylan Vente gelijkmaakte, kopte Warmerdam ongelukkig de 1-2 achter zijn eigen doelman. Jong Ajax knokte in de tweede helft voor een punt, maar gescoord werd er niet meer. Roda klimt naar plaats negende, Jong Ajax blijft vijftiende.

Jong PSV - VVV-Venlo 1-2
Een punt leek het maximaal haalbare voor Jong PSV, maar in de slotminuut van de wedstrijd ging de ploeg van Adil Ramzi onderuit tegen VVV-Venlo. Jason van Duiven zorgde voor de vroege voorsprong voor Jong PSV. In de tweede helft ging het voor de Eindhovenaren echter mis. Na een uur scoorde Robin Lathouwers en Nick Venema maakte in de laatste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt.