'Ajax beslist na crisisoverleg: Schreuder blijft, maar krijgt nieuwe assistent'

'Ajax beslist na crisisoverleg: Schreuder blijft, maar krijgt nieuwe assistent'

24 januari - 06:55 Laatste update: 10:20
286

Alfred Schreuder mag voorlopig aanblijven als trainer van Ajax. Dat is de uitkomst van een crisisoverleg maandag, meldt De Telegraaf. Wel krijgt hij, zoals in #DoneDeal van VoetbalPrimeur al werd gemeld, vermoedelijk de beschikking over een extra assistent.

Ajax pakte zondag met pijn en moeite een punt tegen Feyenoord (1-1), maar wacht nu al zes Eredivisie-duels op een zege. Twee dagen voor De Klassieker gaf de selectie ook nog eens aan ontevreden te zijn over de huidige staf, in een gesprek met mental coach Joost Leenders. Dat gesprek was aangevraagd door de spelersraad, bestaande uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber.

Na de remise in De Kuip was er crisisoverleg en besloten is dat Schreuder voorlopig mag aanblijven. De Ajax-leiding erkent dat beloftes aan de nieuwe trainer niet zijn nagekomen, bespeurt veerkracht in het team en denkt dat in de komende reeks wedstrijden tegen FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), SC Cambuur (uit) en RKC Waalwijk (thuis) de volle buit wordt gepakt, zo stelt De Telegraaf.

Wel is de kans groot dat Schreuder een extra assistent krijgt. Volgens de ochtendkrant werd reeds voor het gesprek met Leenders overwogen om 'de boel op te schudden'. Wie de staf van de nummer vijf van de Eredivisie moet versterken, is nog niet duidelijk.

Bogarde
Het Algemeen Dagblad benadrukt dat de onvrede vanuit de spelersgroep zich niet alleen op Schreuder richt. De assistenten ontspringen de dans niet en zouden volgens meerdere spelers meer of juist minder op de voorgrond moeten treden. In het kielzog van Schreuder ging Matthias Kaltenbach bij Ajax aan de slag, terwijl Michael Reiziger en Richard Witschge bleven zitten.

Winston Bogarde moest juist weg, maar meerdere spelers zouden hem graag zien terugkeren, besluit het AD.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie