Van Hanegem baalt: 'Arme Feyenoord-spits als waanzinnige erachteraan'

Van Hanegem baalt: 'Arme Feyenoord-spits als waanzinnige erachteraan'

24 januari - 07:32
94

Willem van Hanegem denkt dat er veel meer in had gezeten voor Feyenoord in De Klassieker. De Kromme zag dat er kansen lagen om Ajax pijn te doen en heeft wel wat aan te merken op het spel van de Rotterdammers, die een voorsprong uit handen gaven (1-1).

"Ik vind dat als je druk zet, dan druk je met de hele ploeg. Dat gebeurde helemaal niet", oordeelt Van Hanegem bij Rondo op Ziggo Sport. "Ze gaven een bal in de diepte en die arme spits van Feyenoord (Danilo, red.) ging er dan als een waanzinnige achteraan. Vroeger zouden we dan denken dat hij niet goed bij z'n hoofd was. Maar hoeveel keren heeft Feyenoord op doel geschoten?', vraagt hij zich hardop af.

Van Hanegem is wel te spreken over het middenveld, waar Orkun Kökcü, Mats Wieffer en Sebastian Szymanski aanvankelijk de lakens uitdeelden. "Daar had je een blok staan. Maar je moet met de hele ploeg vooruitgaan." Volgens het clubicoon was er ook weinig risico voor de ploeg van Arne Slot, gezien het matige aanvallende spel van Ajax. "Waar ben je bang voor dan? Dat Tadic je eruit loopt? Ze hebben geen spits en die rechtsbuiten (Francisco Conceição, red.) was kansloos. Als je 2-0 maakt, is het afgelopen. Nu kijk je naar de eerste helft en denk je bij jezelf: Wat heeft Feyenoord in het strafschopgebied gedaan?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie