Koeman: 'Formeel gezien is hij mijn baas, maar ik heb hem laten debuteren'

Koeman: 'Formeel gezien is hij mijn baas, maar ik heb hem laten debuteren'

24-01-2023 08:14
30

Ronald Koeman is enthousiast over de keuze van de KNVB om Nigel de Jong aan te stellen als directeur topvoetbal. De bondscoach liet De Jong in 2002 nog debuteren bij Ajax, maar nu zijn de rollen dus omgedraaid.

"Formeel gezien is hij mijn baas", lacht Koeman tijdens zijn presentatie. "Maar ik heb hem ooit laten debuteren bij Ajax, dus 'de baas zijn' zal wel meevallen. De keuze voor Nigel vind ik heel goed."

Koeman stelt dat hij er eerder al over gesproken heeft met de KNVB. "Omdat het voor de bond echt een item was wie die positie moest invullen. Toevallig kwam ik Nigel afgelopen zomer tegen op Mallorca. Toen hebben we langer gesproken en vertelde hij me wat hij deed binnen de UEFA. Nigel is daarna nog bij me thuis geweest in Barcelona. Dat vond hij belangrijk. Zo heeft hij meerdere gesprekken gevoerd voordat hij bij de KNVB aan de slag wilde."

"We gaan elkaar helpen en dat is makkelijker met iemand die de top zelf ook heeft gehaald en weet wat er gevraagd wordt. Ik ga uit van een hele leuke samenwerking", besluit Koeman.