Jinek reageert op kritiek van Berghuis: 'Alleen maar gestoeld op de-escaleren'

Jinek reageert op kritiek van Berghuis: 'Alleen maar gestoeld op de-escaleren'

24 januari - 09:37 Laatste update: 10:08
131

Eva Jinek heeft maandagavond in haar talkshow gereageerd op de kritiek van Steven Berghuis, die na de remise van Ajax tegen zijn oude club Feyenoord uithaalde naar diverse media. Ook Jinek kreeg kritiek, maar de presentatrice benadrukt dat de uitzending juist 'geheel in het teken stond van de-escaleren'.

Berghuis werd in de aanloop naar de Klassieker weer bedreigd en wees met de beschuldigende vinger naar onder meer het Algemeen Dagblad, René van der Gijp en Jinek, die werden beticht van 'ophitsen'. Zo verscheen op het Twitter-account van Jinek de aankondiging dat het een Klassieker 'om leven en dood' zou worden. "Waarom moet je die bewoording nou gebruiken? Denk even een beetje na over wat je zegt", zei de Oranje-international.

Aan tafel bij Jinek merkt Hans Kraay junior op dat het 'natuurlijk niet de slimste tweet was'. "Ja, de bewoording 'om leven en dood'", reageert Jinek. "Ons hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren. We hadden de burgemeester van Rotterdam om te praten over normaal doen eigenlijk. Het was alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem werd gezegd. Dan vind ik het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik denk niet dat hij de uitzending heeft gezien overigens."

Jinek erkent dat haar redactie zich vergaloppeerde met de tweet. "Ik vond het echt rot, juist omdat wij het als programma ook belachelijk vinden dat iemand zo bejegend wordt online. Dan zijn we zo blij dat we de burgemeester hebben om te praten over normale mensen die normaal van voetbal genieten, om te de-escaleren. Dat een tweet die niet goed is verwoord, echt verkeerd, helemaal niet de lading dekt van onze uitzending, vond ik echt zó jammer, omdat wij hem juist een hart onder de riem wilden steken."

Kraay snapt Berghuis wel. "Zijn familie heeft er heel veel last van gehad. Je ziet hem met een strop om zijn nek op woensdag. Ik zie op donderdag een doodskist waar hij opgeplakt wordt. Je ziet uitnodigingen dat je afscheid kunt nemen van het leven van Berghuis zondagmiddag tussen 14.30 uur en 16.15 uur in De Kuip."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie