Roda JC vindt opvolger Streppel: De Graaf gepresenteerd als nieuwe trainer

Roda JC vindt opvolger Streppel: De Graaf gepresenteerd als nieuwe trainer

24-01-2023 11:18
38

Roda JC heeft met Edwin de Graaf de opvolger van Jurgen Streppel in huis gehaald. De Graaf tekent een contract tot aan het einde van het seizoen en zit aanstaande vrijdag voor het eerst op de bank als Roda JC het opneemt tegen FC Dordrecht.

Streppel vertrok in december naar Helmond Sport en werd daar technisch directeur. Het kwam op een onverwacht moment voor Roda JC, dat hard op zoek moest naar een opvolger. Die is in De Graaf gevonden. 'De afgelopen periode hebben we met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap. De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen', verkondigt algemeen directeur Jordens Peters op de clubkanalen

'Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de Play-Offs'. De Graaf zat sinds de zomer van 2022 zonder club, omdat zijn contract bij NAC Breda niet werd verlengd. 

De Graaf was eerder in zijn loopbaan actief als jeugdtrainer bij Feyenoord. Hij is ook twee en een halfjaar assistent geweest van Alfons Groenendijk bij ADO Den Haag.