Gebroeders Koeman vervullen familiedroom: 'De wens is uitgekomen'

Gebroeders Koeman vervullen familiedroom: 'De wens is uitgekomen'

24-01-2023 12:21
39

De gebroeders Koeman hebben een wens van moeder Koeman in vervulling laten gaan. De twee zijn bondscoach en assistent coach van het Nederlands elftal, een familiedroom. 

Erwin Koeman vertelt over de wens van zijn moeder. "Die heeft altijd tegen ons gezegd: 'Het zou zo geweldig zijn als jullie met zijn tweeën het Nederlands elftal gaan doen.' Nou, die wens is uitgekomen", zegt hij tegenover de NOS.

Tijdens Ronalds eerste termijn als bondscoach, koos hij voor Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen. Nu zit zijn broer Erwin weer naast hem. "Ik ga Ronald begeleiden en helpen om het Nederlandse elftal te laten winnen. Dat is mijn beroep." De twee werkten in Engeland bij Everton en Southampton ook al samen. "Qua karakter zitten wij niet op één lijn. Ik sta erom bekend dat ik heel makkelijk met mensen om kan gaan en ik denk dat dat ook wel zo is."

"De meeste spelers ken ik niet. Dus dat vind ik zeer interessant", besluit hij. Op 24 maart neemt het 'nieuwe' Oranje het op tegen Frankrijk in een EK-kwalificatiewedstrijd.