Adekanye ziet probleem voor zichzelf: 'Gaan Ajax en Barça ooit zo'n speler halen?'

Adekanye ziet probleem voor zichzelf: 'Gaan Ajax en Barça ooit zo'n speler halen?'

24-01-2023 14:20 Laatste update: 14:21
28

Bobby Adekanye heeft in gesprek met ESPN laten weten behoorlijk te worstelen met het feit dat het hem vooralsnog niet lukt om een wedstrijd uit te spelen. De aanvaller van Go Ahead Eagles, die uitstekend in vorm is, doet er alles aan om dat zo snel mogelijk te bewerkstelligen.

Adekanye is de laatste weken bepalend voor Go Ahead. Zowel tegen Fortuna Sittard (0-2) en FC Utrecht (2-2) was hij trefzeker. Zijn volgende doelstelling: een wedstrijd volmaken. "We zijn er mee bezig. Eerst dacht ik, misschien is het genetisch, want mijn kleine broertje heeft er ook wel klachten over. Het is puur kramp, soms in de kuiten en soms in de hamstring. Rond de 60e of 70e minuut komt het gewoon. Ik kan het niet stoppen. In de rust begin ik van alles te nemen, en dan hoop ik dat het niet komt. Maar het komt altijd."

Adekanye, die nu op vijf competitietreffers staat, weet dat de laatste twintig minuten voor een aanvaller heel bepalend kunnen zijn. Juist dan kunnen verdedigers nog wel eens laks worden. "Als ik wil dat mijn rendement omhoog gaat, dan moeten die negentig minuten wel gaan komen. Als ik ooit wil dromen over Ajax of Barcelona, gaan ze ooit een speler halen die nooit de negentig minuten kan halen?"