Ten Hag trekt cruciale les uit duel met Arsenal: 'Dan kan je niet meer winnen'

Ten Hag trekt cruciale les uit duel met Arsenal: 'Dan kan je niet meer winnen'

24-01-2023 14:45 Laatste update: 14:48
14

Erik ten Hag vindt de kritiek op de defensie van Manchester United onterecht. De manager, die zich op kan maken voor een League Cup-tweeluik met Nottingham Forest, incasseerde afgelopen weekend drie treffers tegen Arsenal (3-2 nederlaag). 

Komende woensdag staat voor United het eerste deel van het tweeluik met Forest op het programma. Op 1 februari is de return op Old Trafford. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd ging de oefenmeester in op zijn achterhoede, die volgens een aantal criticasters de laatste weken scheurtjes vertoont. "We hebben het in veel wedstrijden erg goed gedaan, we hebben veel clean sheets gehad. Tegen Manchester City (2-1 zege) hebben we ook goed verdedigd en ook tegen Arsenal deden we het uitstekend."

Toch trekt Ten Hag een cruciale les uit de nederlaag bij de huidige koploper van de Premier League. "Alle doelpunten waren te vermijden, en daarmee wil ik een punt maken. Dat mag niet gebeuren. Als je drie goals incasseert in een topwedstrijd, dan kan je niet meer winnen. Dat is een van de conclusies. We moeten die les leren."

Prijzendroogte
Mocht United zich ten koste van Forest plaatsen voor de finale van de League Cup, dan heeft Ten Hag een grote kans om een einde te maken aan de prijzendroogte bij de club. "Een prijs winnen geeft het beste gevoel dat je kan hebben. Het is fantastisch, zeker voor de fans. Ik weet dat de fans hier dat ook hebben ervaren, in het bijzonder de oudere fans. In deze periode zijn er geen prijzen meer gewonnen. Het is te lang geleden. Daarvan zijn we ons bewust."