Blind blikt terug op Ajax-vertrek: 'Van de ene op de andere dag ben je gelijk weg'

Blind blikt terug op Ajax-vertrek: 'Van de ene op de andere dag ben je gelijk weg'

24 januari - 16:17 Laatste update: 21:47
59

Daley Blind heeft in de podcast Football Is Life nog eens stilgestaan bij zijn Ajax-vertrek. De verdediger legt uit hoe de overstap naar Bayern München opeens in een stroomversnelling kwam. 

Nadat Blind brak met Ajax, was hij even clubloos. Echte stress leverde hem dat niet op, maar lastig vond hij het wel. "Je kijkt om je heen en je bent in onzekerheid. Er komen wel clubs, maar misschien heb je daar dan zelf niet zoveel interesse voor of die clubs zijn niet concreet", aldus de verdediger. "Dit (Bayern, red.) ging in een stroomversnelling naar heel concreet. We moesten heel snel die kant op. Van de ene op de andere dag ben je gelijk weg en dat heeft ook wel direct impact op je gezin."

Blind voerde een gesprek met de technisch directeur van Der Rekordmeister, waarna er al snel een akkoord op tafel kwam. "Wij gingen op een avond om tien uur akkoord. De volgende ochtend vloog ik om 7 uur naar München en om 10 uur in de avond tekende ik het contract. De dag erna ging ik al naar Doha." Daar werkte Bayern een trainingskamp af in aanloop naar de hervatting van de Bundesliga

De Oranje-international geeft aan dat hij al langer wist van de interesse van Bayerrn. "In het begin lach je het ook een beetje weg van: het zal toch niet? Maar ze werden heel serieus. Dan is het toch wel heel spannend en dan ben je toch trots dat zo’n club nog voor je komt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie