Bijzondere transfer: Volendam haalt versterking uit Amerikaans collegeteam

Bijzondere transfer: Volendam haalt versterking uit Amerikaans collegeteam

24-01-2023 17:36 Laatste update: 19:38
30

FC Volendam heeft het middenveld versterkt met de komst van Flip Klomp, die overkomt van het collegeteam van Virginia Commonwealth University in de Verenigde Staten. 

Klomp is gedurende die periode meermaals op proef geweest bij Volendam. Daarin wist hij de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dinsdag werd er een akkoord bereikt over een permanente overstap van de middenvelder. "Ik heb een geweldige tijd gehad in Amerika en ik heb erg veel zin om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", begint Klomp op de clubkanalen. "Ik ben goed opgevangen en ik kijk er naar uit om te leren van de technische staf hier bij FC Volendam."

Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de aanwinst. "Flip is meerdere keren op stage geweest en eigenlijk waren wij meteen al overtuigd. Voor ons was deze beslissing dus al in de zomer genomen, maar het heeft even geduurd voordat zijn studie in de VS voldoende gevorderd was en hij in goed overleg met zijn universiteit kon overstappen. Flip is een allrounder en kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Hij is fysiek sterk, heeft duelkracht en een groot loopvermogen."

Klomp speelde in de jeugd bij Sporting Martinus en AFC Amsterdam. In 2020 speelde hij voor de amateurtak van Ajax, waarna de middenvelder besloot om in Amerika sport en studie te combineren. Hij speelde voor het het collegeteam van Virginia Commonwealth University. Ondertussen studeerde Klomp bedrijfskunde.