PSV in de problemen: 'Het is een schande, slaat helemaal nergens op'

24-01-2023 20:06
137

PSV moet in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen FC Emmen met een man minder de 1-0 achterstand goedmaken. Mauro Júnior kreeg rood. Volledig terecht, oordeelt analist Kees Kwakman bij ESPN.

Mauro ging kort voor rust zwaar over de schreef bij Rui Mendes, die vol op de kuit werd geraakt door de Braziliaanse linksback van PSV. "Mauro wil hem niet bewust schoppen en is niet dat type speler, maar het is een schande", reageert Kwakman in de rust bij ESPN.

"Het slaat helemaal nergens op", vervolgt de analist, die met een van pijn vertrokken gezicht naar de beelden kijkt. "Kijk hoe hoog hij zit met zijn been. Dit zal een flinke schorsing worden en dat is ook terecht. Rui Mendes lijkt hier een zware blessure op te lopen."

Mendes moest zich na de charge van Mauro laten wisselen voor Ole Romeny. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij greep in door aanvaller Johan Bakayoko te wisselen voor verdediger Philipp Max. Emmen leidt nog steeds met 1-0 door een doelpunt van Lucas Bernadou.