PSV loopt weer tegen blamage aan op historische avond FC Emmen

24-01-2023 20:41 Laatste update: 21:05
522

PSV is dinsdagavond bij FC Emmen tegen de volgende blamage aangelopen. In Drenthe won de thuisploeg voor het eerst een Eredivisie-wedstrijd van een club uit de traditionele top-drie: 1-0. Lucas Bernadou kroonde zich tot matchwinner.

PSV verloor in de eerste seizoenshelft van SC Cambuur en speelde in 2023 twee van de drie competitieduels gelijk. Ook van FC Emmen werd dinsdagavond niet gewonnen. Sterker nog, de nummer vijftien van de Eredivisie was met 1-0 te sterk voor de titelpretendent uit Eindhoven.

PSV miste Luuk de Jong, die met de naweeën van zijn hoofdblessure kampt, en begon met Johan Bakayoko als zijn vervanger. De Belg begon op rechts, Xavi Simons op links en Anwar El Ghazi in de spits. Het was moeizaam wat het aanvalstrio in combinatie met hun ploeggenoten lieten zien.

In de 24ste minuut kwam Emmen zelfs op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Bernadou en de Fransman schoof de bal keurig in de hoek: 1-0. Meteen daarna dacht Simons de stand alweer gelijk te trekken, maar hij vond doelman Micky van der Hart op zijn weg.

Het ging van kwaad tot erger voor PSV, want Mauro Júnior pakte op slag van rust een volledig terechte rode kaart. Hij schopte Rui Mendes uit de wedstrijd. Het was de eerste rode kaart voor PSV na 91 wedstrijden zonder uitsluiting. Ibrahim Afellay was op 26 januari 2020 de laatste.

In de tweede helft moest PSV op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Ook het inbrengen van Fodé Fofana, Phillipp Mwene en de aan Besiktas gelinkte Joey Veerman sorteerde geen effect. De beste kansen waren voor Emmen: Ole Romeny vond Walter Benitez op zijn weg en Jeroen Veldmate raakte de lat met een vrije trap.

Door de nederlaag blijft PSV op 35 punten staan, drie punten achter koploper Feyenoord met een wedstrijd meer gespeeld. FC Twente en Ajax kunnen de Eindhovenaren respectievelijk woensdag en donderdag passeren en Sparta kan tot op één punt naderen. FC Emmen staat nu drie punten boven de degradatiestreep.