Van Nistelrooij: 'Het wordt weer een slechte week, er is iets aan de hand'

Van Nistelrooij: 'Het wordt weer een slechte week, er is iets aan de hand'

24 januari - 21:40
234

Ruud van Nistelrooij baalt dinsdagavond als een stekker in Drenthe. PSV verloor met 1-0 van FC Emmen en liep een nieuwe deuk op in de titelrace met Feyenoord, AZ, FC Twente en Ajax.

"Het is pijnlijk, dat is duidelijk", reageert Van Nistelrooij voor de camera van ESPN. "In de eerste helft doen we onszelf geen groot plezier door de eerste kansen te laten liggen. We kregen moeilijk grip, maar Emmen creëerde ook niet veel. Dan krijg je die rode kaart (voor Mauro Júnior, red.) en weet je dat het een moeilijke avond wordt."

Met een man minder zag Van Nistelrooij 'spirit' bij zijn ploeg. "Dan kan het hier ook gewoon een gelijkspel worden. Dat gebeurt dan ook niet en dan heb je niks....", treurt hij. "Het is vaak zo dat je met tien man allemaal net wat meer gaat doen."

Van Nistelrooij lijkt het nog te vroeg te vinden om de bezem door zijn elftal te halen. "We gaan door met waar we mee bezig waren. Maar er is wel iets aan de hand, die conclusie moet je trekken. Het gaat niet goed als PSV dit soort resultaten haalt. Als topclub moet je opstaan en reageren. Het zijn jonge jongens, die allemaal doen wat ze kunnen. Je kunt niemand iets kwalijk nemen."

Dat PSV ook aanvoerder en aanvalsleider Luuk de Jong miste, zat ook niet mee, benadrukt Van Nistelrooij. "Het moet duidelijk zijn dat we in een slechte situatie zitten. Niemand is tevreden. Het wordt weer een slechte week, omdat je als topclub in zwaar weer zit. Daar moet je het met elkaar over hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie