Acht goals in Velsen-Zuid: Telstar en MVV maken er een spektakelstuk van

24-01-2023 22:03
11

Telstar en MVV hebben er dinsdagavond een waar spektalstuk van gemaakt. In een wedstrijd met acht doelpunten trok de ploeg van Mike Snoei, die wegens een schorsing ontbrak, aan het langste eind.

Het regende kansen in Velsen-Zuid en Christos Giousis was de eerste die daarvan wist te profiteren. Niet veel later maakte Jarne Steuckers weer gelijk, waarna het woord twee keer aan Rein Smit was. Hij maakte 2-1 in de 28e minuut en scoorde opnieuw zes minuten later.

Toen Smit zijn hattrick na rust completeerde leek Telstar de zege zo goed als binnen te hebben, maar vanaf de tribune zag Snoei hoe zijn ploeg een 4-1 voorsprong bijna weggaf. Koen Kostons maakte de aansluitingstreffer en daarna scoorde ook Rein van Helden.

Daardoor beleefde Telstar een hachelijk laatste half uur, maar werd het gered door Glynor Plet, die net ingevallen was en het beslissende doelpunt maakte. MVV raakt steeds verder achterop, terwijl Telstar stappen zet op de ranglijst. De Limburgers staan inmiddels zesde, Telstar negende.