Kampioen AC Milan staat opnieuw voor schut en wordt van het veld geblazen

24-01-2023 22:39 Laatste update: 22:44
23

Naast Internazionale lijkt ook stadsgenoot AC Milan de titel definitief uit het hoofd te kunnen zetten. De ploeg van Stefano Pioli werd door nummer drie SS Lazio omver geblazen: 4-0.

Milan verloor afgelopen woensdag ook al de finale van de Supercoppa van Inter en liep tegen Lazio een nieuwe dreun op. De thuisploeg kwam na vier minuten spelen op voorsprong door Sergej Milinkovic-Savic, die trefzeker was na twee overstapjes van medespelers. De score werd voor rust verdubbeld door Mattia Zaccagni, na matig verdedigingswerk van Milan.

Milan werd werkelijk waar in alle opzichten van het veld geblazen door Lazio, dat na rust nog verder uitliep, al duurde dat even. Nadat de verdedigers van Milan elkaar niet begrepen en niet meeliepen met een diepgaande Lazio-speler, ging de bal op de stip na een overtreding in het strafschopgebied. Het cadeautje werd uitgepakt door Luis Alberto, waarna Felipe Anderson voor de kers op de taart zorgde.

Het moet raar lopen wil Napoli niet de titel pakken in Italië. De voorsprong op nummer twee Milan is inmiddels twaalf punten.