Sparta en RKC Waalwijk remiseren in wedstrijd met twee afgekeurde goals

24-01-2023 22:55
19

Sparta heeft na twee gewonnen wedstrijden weer eens punten laten liggen in de competitie. Het kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Echt grote kansen leverde de openingsfase niet, al was Sparta wel dicht bij de 1-0 van Vito van Crooij, die op RKC-doelman Etienne Vaessen stuitte. Verder kreeg het publiek op Het Kasteel niet bepaald een puntje-van-je-stoel-wedstrijd aangeboden. Kansen waren spaarzaam en waren er voor rust ook niet meer.

Na rust leek er eindelijk leven in de wedstrijd te komen. Kort nadat Jonathan de Guzman in het veld kwam voor Van Crooij, maakte Ilias Bel Hassani het openingsdoelpunt op Het Kasteel. De spelmaker werd echter teruggefloten vanwege buitenspel. En daarna juichte ook Adil Auassar te vroeg: hij knikte binnen, maar stond in buitenspelpositie.

In de slotfase was er nog een grote kans van Thierry Lutonda, die op Nick Olij stuitte. Daarna leken beide teams vrede te hebben met een 0-0 gelijkspel.