Alarmfase één bij PSV: 'We zitten in een kutfase, het is alles bij elkaar'

Alarmfase één bij PSV: 'We zitten in een kutfase, het is alles bij elkaar'

25 januari - 07:14
150

Xavi Simons is onthutst na de nederlaag van PSV tegen FC Emmen (1-0). De negentienjarige spelmaker beaamt dat de Eindhovenaren in een hele lastige fase zitten.

"Hoe hard dit aankomt? Heel hard", zegt Simons na afloop tegen de NOS. PSV kwam na ruim twintig minuten op achterstand en moest nog voor rust met tien man verder, na een rode kaart van Mauro Júnior. "We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd in de eerste vijftien minuten af te maken. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt."

Simons benadrukt dat de rode kaart PSV niet geholpen heeft. "Dan moet je bikkelen en proberen die goal te maken. Dat lukte gewoon niet. We zitten in een kutfase", aldus de middenvelder annex buitenspeler. "Het is alles bij elkaar. Het enige wat we kunnen doen is naar voren kijken en, vooral voor de supporters, alles geven."

PSV beleeft in sportief opzicht tot dusver een slechte transferperiode. Met name het vertrek van Cody Gakpo wordt gevoeld binnen de selectie. "Tuurlijk missen we hem, hij was onze aanvoerder", aldus Simons. "Maar dat is geen smoesje om zo te presteren. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie