Loting bekend: Oranje en Koeman kennen route richting Nations League-eindzege

Loting bekend: Oranje en Koeman kennen route richting Nations League-eindzege

25-01-2023 11:12 Laatste update: 11:15
51

Het Nederlands elftal neemt het in de halve finales van de Nations League op tegen Kroatië. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon woensdagochtend uitgewezen.

Oranje ontmoet Kroatië op woensdag 14 juni in De Kuip. Recordinternational Wesley Sneijder bracht de twee landen bij de loting bij elkaar. Kroatië werd derde op het WK en verloor vier jaar eerder de WK-finale. Het Nederlands elftal plaatste zich onder leiding van Louis van Gaal ongeslagen als groepswinnaar voor de zogeheten Final Four.

Voor Ronald Koeman wordt het de eerste kans op een prijs met Oranje in zijn tweede termijn als bondscoach. Nadat het Nederlands elftal in maart EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar afwerkt, is de Final Four van de Nations League de volgende test voor Koeman, die revanche kan nemen. In 2019 verloor Oranje, met Koeman als bondscoach, de finale van de Final Four van Portugal.

De andere halve finale gaat tussen Italië en Spanje en wordt gespeeld op donderdag 15 juni. De Final Four wordt tussen 14 en 19 juni gespeeld in De Kuip en De Grolsch Veste. Het Nederlands elftal kan titelhouder Frankrijk opvolgen. De ploeg van Didier Deschamps won het toernooi in 2021, ten koste van Spanje.