'Chelsea is nog lang niet klaar: bieden op Fransman van Lyon in volle gang'

'Chelsea is nog lang niet klaar: bieden op Fransman van Lyon in volle gang'

25 januari - 11:10 Laatste update: 25 januari - 11:10
14

Chelsea is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Ook Malo Gusto, de negentienjarige rechtsback van Olympique Lyon, moet de volgende topaankoop worden op Stamford Bridge.

Volgens Engelse en Franse media is Chelsea druk bezig met de komst van Gusto. Voor de talentvolle vleugelverdediger ligt een contract tot medio 2029 klaar in Londen, maar eerst moeten The Blues een akkoord zien te bereiken met Lyon. Daar is op dit moment nog geen sprake van.

Het openingsbod van twintig miljoen euro is afgeslagen door Lyon, maar Chelsea gaat op korte termijn een nieuwe poging wagen. Het zou gaan om een transfersom van dertig à veertig miljoen. Gusto, die nog tweeënhalf jaar vastligt, wil de overstap dolgraag maken.

Chelsea is op zoek naar een rechtsback die kan concurreren met Reece James. Ook Denzel Dumfries (Internazionale) werd genoemd, maar hij zou lager op de shortlist staan. In een eerder stadium werd Gusto ook in verband gebracht met Manchester United.

Chelsea spendeerde deze winter al 200 miljoen euro aan transfers. Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Andrey Santos, David Fofana en João Félix kwamen naar Stamford Bridge. De club schijnt ook nog bezig te zijn met onder meer Enzo Fernandez (Benfica) en Moises Caicedo (Brighton) 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie