Dit is waarom Weghorst vanavond zijn eerste kan gaan maken voor Manchester United

Dit is waarom Weghorst vanavond zijn eerste kan gaan maken voor Manchester United

25 januari - 14:00
0

ADVERTORIAL – Woensdagavond speelt Manchester United tegen Nottingham Forest in de halve finale van de League Cup. De ploeg van Erik ten Hag moet nog één horde zien te nemen voordat het zich sinds lange tijd weer eens finalist mag noemen. Daar kan Wout Weghorst nog wel eens een belangrijk aandeel in gaan hebben. Op Unibet kan je de mooie odd voor een goal van de Nederlander spelen.

Wederom een beroep op Wout verwacht door afwezige aanvallers

Naar verwachting begint Ten Hag woensdagavond met Weghorst in de punt van de aanval, net als dat tegen Cyrstal Palace (1-1) en Arsenal (3-2 verlies) het geval was. Dat komt omdat United nog steeds te kampen heeft met een aantal afwezigen in de voorhoede, waar Antony Martial er één van is. De Fransman is momenteel herstellende van een beenblessure, waardoor het duel met de Premier League-promovendus nog te vroeg komt. Dat geldt ook voor Jadon Sancho, die volgens de Nederlandse manager nog altijd kampt met een combinatie van mentale en fysieke problemen. Ten Hag zou er voor kunnen kiezen om de jonge Alejandro Garnacho vanaf links te laten komen en de in bloedvorm verkerende Marcus Rashford in de spits te posteren, maar dat is niet de verwachting van de Engelse media.

Nottingham Forest: verdienstelijke resultaten, maar veel tegendoelpunten

Nottingham Forest promoveerde afgelopen seizoen vanuit het Championship naar de Premier League en maakt tot nu toe een goede beurt. Onder leiding van manager Steve Cooper zijn de Engelsen opgeklommen tot de dertiende plaats. Ondanks de goede verdienstelijke resultaten heeft Nottingham toch een duidelijke achilleshiel: de verdediging. Na Bournemouth AFC kreeg het de meeste doelpunten tegen in de competitie (35), iets waar United zelf ook al aan heeft mogen bijdragen.

Tussen de feestdagen door speelde de ploeg van Ten Hag op Old Trafford tegen Nottingham. Dat hebben de fans geweten ook, aangezien The Mancunians na ruim twintig minuten voetballen de bal al twee keer in het netje hadden liggen. Vlak voor tijd werd daar ook nog een derde treffer aan toegevoegd, wat de eindstand van dat duel 3-0 maakte. De kans dat Weghorst vanavond een doelpunt maakt is dan ook zeker aanwezig.

De weg naar de eerste prijs sinds 2017

Buiten dat Manchester United altijd voor de overwinning moet gaan, is er nog een factor die vanavond zeker mee zal spelen. Het is al ruim vijfenhalf jaar geleden dat de Engelse grootmacht zijn laatste tastbare prijs won. De laatste keer dat er een trofee mee naar Old Trafford werd genomen was in 2017, toen José Mourinho het Ajax van Peter Bosz wist af te troeven in de Europa League-finale. Dat Ten Hag de overwinning koste wat kost niet uit zijn vingers zal willen laten glippen, staat dan ook vast. Laat je daar met Weghorst nou net een hele goede aan hebben.

De odd

In de twee wedstrijden die Weghorst in actie kwam voor United wist hij nog niet tot scoren te komen, maar vanavond krijgt de spits de ultieme mogelijkheid om dat wel te doen. Voor een doelpunt van de Nederlander krijg je 2.25 op Unibet. Denk je dat hij in staat is om er twee te maken, net als voor Oranje tegen Argentinië op het afgelopen WK? Dan geeft de bookmaker je daar 8.50 voor terug.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s