Koeman looft 'moeilijk te bespelen' team: 'Hebben we op het WK weer kunnen zien'

Koeman looft 'moeilijk te bespelen' team: 'Hebben we op het WK weer kunnen zien'

25-01-2023 13:14
15

Ronald Koeman kijkt uit naar de Final Four van de Nations League. De loting wees woensdagochtend uit dat het Nederlands elftal het in de halve finales opneemt tegen Kroatië.

Oranje speelt op 14 juni in De Kuip de halve finale tegen Kroatië. Als het Nederlands elftal wint, wacht Spanje of Italië in de finale. Koeman noemt de Kroaten een 'zeer sterke tegenstander'. "Dat hebben we op het afgelopen WK weer kunnen zien", zegt de bondscoach in een eerste reactie bij de KNVB. "Ik vind Kroatië een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit. Ze hebben natuurlijk veel ervaring en hebben de laatste jaren uitstekend gepresteerd op de grote toernooien."

De Final Four wordt afgewerkt in Nederland. "Ik verheug me op het toernooi. Het is goed om te spelen om een prijs, en zeker na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten", doelt Koeman op de verloren Nations League-finale tegen Portugal. "Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld; dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf."