'PSV geeft gas: bod van 17 miljoen euro op voormalig Ajax-doelwit afgeslagen'

'PSV geeft gas: bod van 17 miljoen euro op voormalig Ajax-doelwit afgeslagen'

25-01-2023 15:20 Laatste update: 16:38
287

Kamaldeen Sulemana moet de nieuwe vleugelaanvaller van PSV worden. Althans, dat meldt L'Équipe. Volgens de gezaghebbende sportkrant uit Frankrijk hebben de Eindhovenaren een megabod uitgebracht op de aanvaller van Stade Rennes.

Van een akkoord tussen PSV en Rennes is op dit moment nog geen sprake. De Franse club vindt zeventien miljoen euro, inclusief twee miljoen aan bonussen, niet genoeg en heeft de Eindhovense club een 'nee' verkocht.

Sulemana (20) geldt als één van de grootste talenten op de Franse velden en stond anderhalf jaar geleden nog in de concrete belangstelling van Ajax. Hij speelt sinds 2021 in Frankrijk, kwam vijftien keer uit voor de nationale ploeg van Ghana en stond eerder onder contract bij het Deense FC Nordsjaelland.

Ook het Eindhovens Dagblad maakt woensdagmiddag melding van de interesse in Sulemana. Naast PSV zijn Premier League-clubs Southampton en Everton in de markt voor de Ghanese aanvaller, die niet veel aan spelen toekomt bij Rennes. Van zijn dertien wedstrijden stond hij slechts twee keer aan de aftrap.

Everton heeft hem op de korrel als alternatief voor Arnaut Danjuma, die naar Tottenham Hotspur verkast. Zowel The Toffees als Southampton vecht tegen degradatie in de Premier League.