'Ajax blijft altijd bijzonder plekje in mijn hart houden, heb er goede tijd gehad'

'Ajax blijft altijd bijzonder plekje in mijn hart houden, heb er goede tijd gehad'

25 januari - 16:18
42

Voor Damon Mirani wordt het treffen tussen Ajax en FC Volendam van donderdagavond bijzonder. De stopper is namelijk een vaste waarde van de laatstgenoemde club, maar heeft een verleden bij Ajax. Mirani kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam.

Tussen 2012 en 2016 speelde Mirani in de jeugd bij Ajax. In meerdere jeugdteams van de Amsterdammers was hij aanvoerder. "In het eerste van Ajax voetballen geen jongens meer waar ik mee heb samen gespeeld, maar het blijft natuurlijk altijd speciaal om tegen je oude cluppie te voetballen", vertelt Mirani tegen Ajax Life. Hij speelde samen met een aantal grote namen op De Toekomst. "Jongens als Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Jairo Riedewald, Vaclav Cerny, Kenny Tete en Carel Eiting. En dan vergeet ik er nog wel een paar. Best een mooi rijtje, toch?"

Mirani wist zijn debuut in de hoofdmacht van de landskampioen echter nooit te maken. "Dat had vooral te maken met de kwaliteiten van mijn concurrenten en de spelers die daar vlak achter zaten. Joël Veltman, Nick Viergever en Mike van der Hoorn waren op dat moment de centrale verdedigers, terwijl Ricardo van Rhijn soms ook doorschoof naar die positie."

"Vanuit de jeugd kwam Matthijs de Ligt er al aan. Spelers uit het eerste mochten in die tijd – ongeacht hun leeftijd – ook nog minuten maken in Jong. Daardoor kwam ik op een gegeven moment steeds minder aan spelen toe. (...) Ajax blijft altijd dat bijzondere plekje in mijn hart houden. Het is een gewoon een mooie club, waar ik een hele goede tijd heb gehad", besluit hij. Ajax en Volendam staan donderdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie