'Ziyech heeft er een transferoptie in Premier League bij na geklapte Danjuma-move'

'Ziyech heeft er een transferoptie in Premier League bij na geklapte Danjuma-move'

25 januari - 16:58
30

Ook Everton heeft zijn oog laten vallen op Hakim Ziyech, zo meldt Sky Sports. The Toffees zoeken een nieuwe aanvaller en zijn bereid om zo'n 28 miljoen euro op tafel te leggen voor Ziyech. Chelsea overweegt om de linkspoot te laten gaan, terwijl AS Roma, FC Barcelona en Newcastle United eerder al aan Ziyech werden gelinkt.

Doordat Chelsea zich flink roerde op de winterse transfermarkt, is het bereid om na te denken over aanbiedingen voor Ziyech. Dat de Marokkaans international genoeg opties heeft voor een transfer is inmiddels duidelijk. Nu wordt de naam van Everton dus ook genoemd als geïnteresseerde partij. Aanvaller Anthony Gordon lijkt Everton namelijk te verruilen voor Newcastle, dat opvallend genoeg ook in de markt is voor Ziyech.

De degradatiekandidaat is alvast op naar een vervanger voor Gordon. Het greep op de valreep naast Arnaut Danjuma, waardoor het nu door lijkt te schakelen naar Ziyech. Everton zou zo'n 25 miljoen pond, omgerekend ruim 28 miljoen euro, willen betalen voor de aanvaller. De club ontkent echter dat het al een bod heeft neergelegd bij Chelsea. Het is niet duidelijk hoe Ziyech zelf aankijkt tegen een overstap naar Goodison Park.

In de zomer van 2021 betaalde Chelsea nog zo'n veertig miljoen euro aan Ajax voor de creatieveling. Bij The Blues werd Ziyech nooit een onomstreden kracht in de basis, wat deels te maken had met blessures. Everton staat nu in de degradatiezone in de Premier League. Recent werd Frank Lampard de laan uitgestuurd. Ziyech kent de manager nog van zijn eerste seizoen in Londen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie