LIVE-discussie: late tegenvaller Heerenveen: Noppert haakt af voor Fortuna

LIVE-discussie: late tegenvaller Heerenveen: Noppert haakt af voor Fortuna

25-01-2023 19:30 Laatste update: 19:39
24

Sydney van Hooijdonk zit woensdag opnieuw op de bank bij sc Heerenveen in het Eredivisie-duel bij Fortuna Sittard. De Friezen staan momenteel zevende in de Eredivisie, terwijl de Limburgers dertiende staan.

Fortuna wacht na drie duels nog op zijn eerste zege in 2023, maar pakte wel knap een punt tegen PSV (2-2). Afgelopen weekend werd verloren van AZ (3-1). Ten opzichte van die wedstrijd is onder meer Kristijan Bistrovic nieuw aan de aftrap. De Kroatische middenvelder kwam op huurbasis over van CSKA Moskou, maar was tegen de Alkmaarders nog niet speelgerechtigd. Het zijn niet de enige wijzigingen. Zo kunnen ook George Cox en Oguzhan Özyakup starten.

Bij Heerenveen raakte Andries Noppert in de warming-up geblesseerd, meldt de Friese club. Hij wordt vervangen door Xavier Mous. Verder kiest coach Kees van Wonderen voor dezelfde opstelling als tegen FC Groningen (3-1). Daardoor zit Van Hooijdonk opnieuw op de bank. Colassin krijgt de voorkeur, waardoor Amin Sarr weer in de punt van de aanval staat.

De opstellingen
Fortuna Sittard: Pandur, Navarro, Pinto, Guth, Cox, Bistrovic, Ozyakup, Ferati, Embalo, Cordoba en Yilmaz.

SC Heerenveen: Noppert, Van Ewijk, Van Aken, Bochniewicz, Kohlert, Haye, Tahiri, Van Amersfoort, Olsson, Colassin en Sarr.