Danjuma over late ommezwaai: 'Hoefde niet na te denken over Spurs'

Danjuma over late ommezwaai: 'Hoefde niet na te denken over Spurs'

25-01-2023 19:56
21

Arnaut Danjuma hoefde niet lang na te denken toen Tottenham Hotspur voor hem op de stoep stond. De 25-jarige Nederlandse aanvaller won desondanks wel informatie in bij Steven Bergwijn, vertelt hij in een interview op de clubsite.

"Ik ben heel blij om hier te zijn", steekt Danjuma van wal. De zesvoudig international was hard op weg naar Everton, maar op het laatste moment moest hij The Toffees teleurstellen. "Toen Spurs kwam, hoefde ik niet meer na te denken. Een gigantische club, een geweldige trainer en fantastische spelers. De faciliteiten zijn ongelooflijk. Ik ben echt heel verheugd dat ik hier deel van het team uit mag gaan maken."

Danjuma kijkt uit naar de samenwerking met Antonio Conte. "Ik kijk er echt naar uit om met hem te werken. Hij heeft zoveel ervaring. Voor mijn ontwikkeling als speler gaat dat alleen maar goed zijn. Het geeft me kansen om te leren."

Voor hij zijn handtekening zette in Londen, won Danjuma nog wel informatie in bij landgenoot Bergwijn en Villarreal-speler Giovanni Lo Celso. "Uiteraard heb ik hen gesproken. Best een paar keer. Het beste was dat ze allemaal positief waren. Dat is voor mij positief, terwijl ik deze nieuwe uitdaging aanga.

Danjuma is duidelijk over zijn doelen bij Spurs. "Ik wil iets extra's toevoegen en impact hebben. Hopelijk met doelpunten en assists. Het is geen discussie dat de Premier League de beste competitie ter wereld is. Dat is waarom ik extra blij ben om hier te zijn. Het is heel speciaal om voor zo'n club te mogen spelen. Ik krijg de kans om me op het allergrootste podium te laten zien."

Veel aanpassingstijd verwacht hij niet nodig te hebben na zijn periode bij Bournemouth. "Engeland voelt een beetje als thuiskomen. Ik spreek de taal, ken de cultuur en weet hoe de mensen zijn. Ik hoef me niet aan te passen. Hopelijk kan ik mijn ervaring, bijvoorbeeld uit de Champions League, aan het team meegeven. Ik wil positief zijn, beter worden en de fans wat geven. Ik streef het hoogste na."