VAR steekt stokje voor late zege Twente: Vitesse pakt punt in Arnhem

25-01-2023 20:42 Laatste update: 20:45
160

FC Twente heeft woensdag verzuimd om de derde plaats in de Eredivisie over te nemen van PSV. De Tukkers speelden in een vermakelijk duel met 2-2 gelijk bij Vitesse.

Bij de Arnhemmers werd de geschorste Kjell Scherpen vervangen door Daan Reiziger, maar ook Nikolai Baden Frederiksen ontbrak om disciplinaire redenen in de wedstrijdselectie. Enzo Cornelisse is ziek. Twente kent minder personele problemen en kreeg na 26 minuten een grote kans om de score te openen. Michel Vlap dook vrij op voor het doel, maar schoot over.

Het leek echter geen dure misser te worden. Niet veel later werd Vlap neergehaald in het strafschopgebied en verzilverde Ricky van Wolfswinkel het buitenkansje. Dat vierde de spits niet tegen zijn oude club. De ploeg van coach Phillip Cocu kwam op slag van rust op curieuze wijze toch weer terug in de wedstrijd. Gabriel Vidovic schoot de bal via Robin Pröpper in het doel. Bij Twente meenden ze recht te hebben op een vrije trap, maar de goal bleef staan. Lars Unnerstall incasseerde zo zijn tiende tegendoelpunt van het seizoen.

In de tweede helft werd het nog vervelender voor de Enschedese club. Na een fraaie aanval van Vitesse schoof Matús Bero de bal onder Unnerstall door. Twente moest zodoende in de achtervolging en kwam al snel weer langszij. Vlap raakte nog de paal met een achterwaartse kopbal, maar daarna kwam de bal bij Cerny. De Tsjech kwam naar binnen en schoot heerlijk raak: 2-2.

Beide teams gingen daarna op zoek naar een derde doelpunt. Zo stopte Unnerstall een inzet van Bero. In de 93e minuut leek Twente toch met de zege aan de haal te gaan. Van Wolfswinkel kopte raak via Dominik Oroz. De VAR greep echter in vanwege buitenspel.

Twente komt zodoende op gelijke hoogte met nummer drie PSV, maar gaat er niet overheen. Vitesse staat vier punten boven de degradatiestreep en bezet de veertiende plek.