Haller goud waard voor Borussia Dortmund in benauwde overwinning op Mainz

25-01-2023 20:48 Laatste update: 26-01-2023 00:26
11

Borussia Dortmund heeft woensdagavond met 1-2 gewonnen op bezoek bij FSV Mainz. Het duel leek na een fantastisch begin lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in de absolute slotfase stond Sébastien Haller op.

Haller maakte afgelopen zaterdag zijn Dortmund-debuut. De spits, die hersteld is van teelbalkanker, vierde zijn rentree met een spectaculaire 4-3 zege op FC Augsburg. Tegen Mainz begon hij wederom op de bank.

Vanaf die plek zag hij een geweldige openingsfase. Mainz kwam al na anderhalve minuut spelen op voorsprong. Jae-Sung Lee kopte raak uit een hoekschop. De thuisploeg kon daar niet lang van genieten. Dortmund, waar Donyell Malen opnieuw in de basis stond, kwam slechts twee minuten later alweer op 1-1. Julian Ryerson zag een schot van afstand van richting worden veranderd.

Na de hectische openingsfase probeerde Dortmund door te pakken. Dat resulteerde in een grote kans voor Malen, die zijn matige poging makkelijk gepareerd zag worden door Mainz-doelman Finn Dahmen.

Na een uur spelen verliet de Nederlander het veld, net als Youssoufa Moukoko en Emre Can. Onder anderen Haller werd gebracht door Edin Terzic. Dat bleek een gouden zet. De oud-aanvaller van Ajax won bij een corner een kopduel en legde de bal perfect neer voor Reyna, die het winnende doelpunt maakte. Die Borussen staan nu derde in de Bundesliga, maar kunnen deze midweekse speelronde wel worden ingehaald.