Hilgers gaat niet muiten bij Twente: 'Als ze eruit komen, een mooie stap'

Hilgers gaat niet muiten bij Twente: 'Als ze eruit komen, een mooie stap'

25-01-2023 21:35
32

Mees Hilgers wordt in verband gebracht met Feyenoord en Ajax, maar hij mag niet weg van FC Twente. Dat de Tukkers een winterse transfer dwarsbomen, is geen probleem voor de 21-jarige verdediger.

Net als Ramiz Zerrouki lijkt Hilgers op zijn vroegst in de zomer te mogen vertrekken van Twente en technisch directeur Jan Streuer. "Zij hebben het voor het zeggen. Ik ben een speler en kan daar weinig aan doen", reageert Hilgers na het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) bij ESPN. "Ik speel al elf, twaalf jaar voor Twente. Het is aan hen. Als ze eruit komen, zou het een mooie stap zijn. Maar ik ben niet de moeilijkste en heb het heel erg naar mijn zin in Enschede."

"Ik ben trots om dit logo te dragen. Het is allemaal goed geregeld, de fans zijn top en het team is leuk. Voor mijn ontwikkeling is het helemaal niet verkeerd om nog een halfjaar in Enschede te blijven", zo benadrukt Hilgers, die niet van plan is om zijn kont tegen de krib te gooien. "Ik denk dat je als speler alleen maar jezelf kunt hebben als je geïrriteerd gaat doen. Als de club het niet wil, dan gaat het niet."

Hilgers wacht zodoende rustig af of Ajax of Feyenoord nog een poging voor hem waagt. "We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik heb geen idee. Wie weet bedenkt Jan (Streuer, red.) zich, of zegt hij wat hij altijd zegt de laatste tijd. Dat gaan we zien. Ik ben er ook helemaal niet mee bezig. Ik heb het hartstikke leuk bij Twente en heb goed getraind. Ik focus mij op de wedstrijden, niet op wat er in de media wordt gezegd."