Becker en Doekhi lopen met Union in op Bayern, Frimpong wint met Leverkusen

25-01-2023 22:29 Laatste update: 26-01-2023 00:31
27

Union Berlin heeft woensdagavond goede zaken gedaan. De naaste achtervolger van Bayern München, dat dinsdag met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Köln, won met 1-2 op bezoek bij Werder Bremen. Bayer Leverkusen, waar Jeremie Frimpong een basisplaats had, versloeg laagvlieger VfL Bochum.

Werder Bremen - Union Berlin
Union is de hervatting van de Bundesliga uitstekend begonnen. Afgelopen weekend werd Hoffenheim al verslagen. Woensdag moest ook Werder er aan geloven. De thuisploeg nam nog wel de leiding via Amos Pieper, maar kon niet lang van die voorsprong genieten.

Janik Haberer maakte, drie minuten na de openingstreffer alweer gelijk. De toekomstige opponent van Ajax in de Europa League, waar Sheraldo Becker en Danilho Doekhi een basisplaats hadden, trok kort na rust de wedstrijd naar zich toe via Kevin Behrens: 1-2. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Urs Fischer op 33 punten, drie minder dan Bayern.

Bayer Leverkusen - VfL Bochum
Leverkusen kende een makkelijke avond tegen Bochum. De ploeg van trainer Xabi Alonso won met 2-0. Jeremie Frimpong had een basisplaats en zag hoe collega-verdediger Edmond Tapbsoba na acht minuten raak schoot uit een strafschop. Adam Hlozek deelde na 53 minuten de genadeklap toe aan de ploeg van Thomas Letsch.

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt
In de strijd in de subtop hebben SC Freiburg en Eintracht Frankfurt met 1-1 gelijkgespeeld. Frankfurt, waar Mario Götze een basisplaats had, maakte vlak voor rust de 0-1. Randal Kolo Muani passeerde Mark Flekken. Matthias Ginter bepaalde net na de pauze de eindstand op 1-1.

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach
Augsburg heeft woensdag goede zaken gedaan in de strijd om degradatie. De huidige nummer vijftien van de Bundesliga won verrassend met 1-0 van Mönchengladbach. Mergim Berisha tekende voor de enige treffer van het duel.