FC Utrecht boekt zakelijke eerste competitiezege van 2023 tegen pover Excelsior

25-01-2023 22:56 Laatste update: 26-01-2023 00:34
30

FC Utrecht heeft woensdagavond de eerste competitiezege van 2023 behaald. Excelsior werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Anastasios Douvikas, die in plaats van Bas Dost in de spits stond, maakte het enige doelpunt.

Utrecht is onder de nieuwe trainer Michael Silberbauer matig begonnen aan 2023. Na een gelijkspel met Go Ahead Eagles werd er afgelopen weekend met 2-0 verloren van FC Twente. Tegenstander Excelsior reisde na de 2-0 winst op FC Volendam van zondag met een goed gevoel af naar De Galgenwaard.

Het was Utrecht dat het duel al in de openingsfase naar zich toe trok. De Domstedelingen namen al na zes minuten spelen de voorsprong. Douvikas was het eindstation na een flitsende counter, waarbij de Excelsior-defensie behoorlijk wat scheuren vertoonde. Na de droomstart nam Utrecht wat gas terug, en kregen de bezoekers een mogelijkheid via Marouan Azarkan. Hij probeerde de lange hoek te vinden, maar vond Utrecht-doelman Vasilis Barkas op zijn weg.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Douvikas raakte nog de lat, maar veel gevaarlijker werd de thuisploeg niet. Ook Excelsior wist geen vuist te maken. Door de overwinning komt Utrecht 29 punten, drie minder dan nummer zes Sparta. Excelsior staat nu dertiende.