Feyenoord is tien man van NEC eenvoudig de baas en blijft koploper

Feyenoord is tien man van NEC eenvoudig de baas en blijft koploper

25 januari - 22:56 Laatste update: 22:58
144

Feyenoord reist zondag als koploper van de Eredivisie naar Enschede voor de topper tegen FC Twente. De Rotterdammers waren woensdag met 2-0 te sterk voor NEC door goals van Javairo Dilrosun en Orkun Kökcü. De Nijmegenaren stonden de gehele tweede helft met tien man na een zware rode kaart voor Iván Márquez.

Feyenoord-trainer Arne Slot voerde twee wijzigingen door na De Klassieker. Javairo Dilrosun en Santiago Gimenez vervingen Alireza Jahanbakhsh en Danilo. Dilrosun bewees meteen zijn waarde door al na negen minuten een voorzet van Marcus Pedersen achter Jasper Cillessen te werken: 1-0. Het antwoord van NEC volgde bijna meteen, maar Justin Bijlow greep goed in toen Souffian El Karouani gevaarlijk werd.

Feyenoord had daarna de overhand in de eigen Kuip. Igor Paixao, tegen Ajax nog schitterend trefzeker, zag Cillessen redden op een stijlvolle volley en Dilrosun schoot over. Tussendoor kwam Santiago Gimenez verkeerd terecht, maar hij kon wel verder. De Mexicaan leek zelfs een grote kans te krijgen, door alleen op Cillessen af te gaan, maar tot onvrede van Slot floot Van de Graaf voor een duwfout.

De arbitrage zou sowieso nog een hoofdrol opeisen. Van de Graaf werd na het scherm geroepen vanwege hands van Duelund, maar hij oordeelde dat de Deen daar weinig aan kon doen en gaf geen penalty. Uiteindelijk belandde de bal alsnog op de stip. Orkun Kökcü benutte het buitenkansje: 2-0. Meer was er te doen om de rode kaart voor Iván Márquez. De Spanjaard kreeg eerst geel, maar na het zien van de beelden werd hij alsnog weggestuurd.

Het tiental van NEC stond zodoende voor een schier onmogelijke opgave in de tweede helft. Feyenoord, waar de niet geheel frisse Paixao al voor rust werd gewisseld voor Oussama Idrissi, ging rustig op zoek naar een derde goal, maar de Nijmegenaren verdedigden met man en macht. Bovendien was Cillessen bij de les. 

Feyenoord, dat Neraysho Kasanwirjo zijn debuut nog zag maken, kan hoe dan ook weer drie punten bijschrijven en heeft nog altijd twee punten meer dan naaste belager AZ. Zondag wacht de clash met FC Twente, dat vierde staat met zes punten achterstand op de Rotterdamse koploper.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie