Weghorst scoort voor winnend United, dat grote stap zet richting finale League Cup

25-01-2023 22:51 Laatste update: 23:39
17

Manchester United heeft woensdagavond een hele grote stap gezet richting de finale van de League Cup. De ploeg van manager Erik ten Hag won het eerste duel in het tweeluik met Nottingham Forest met 0-3. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Wout Weghorst, die voor het eerst mocht juichen in een United-shirt.

United begon fantastisch tegen Forest, de huidige nummer dertien van de Premier League. Marcus Rashford, de man in vorm, scoorde al na zes minuten. De Engelse vleugelaanvaller vond het net na een geweldige rush. Het is alweer zijn tiende doelpunt in de laatste tien duels.

Vlak voor rust kwam United op 0-2, via Weghorst. Antony vuurde een schot af richting Forest-keeper Wayne Hennessey, waarna de bal voor de voeten van de Nederlander belandde. Hij aarzelde niet en schoot overtuigend raak. Het is zijn eerste treffer in dienst van United, nadat hij eerder niet het net wist te vinden tegen respectievelijk Crystal Palace (1-1) en Arsenal (3-2 nederlaag).

United, waar Casemiro weer in de basis stond na een schorsing, speelde de tweede helft vrij zakelijk uit. Talenten Facundo Pellistri en Alejandro Garnacho maakten nog minuten, maar scoorden niet meer. Bruno Fernandes deed dat wel. De Portugees bepaalde de eindstand met een droge knal op 0-3.

Over precies één week, op woensdag 1 februari, is de return op Old Trafford. Die lijkt nu slechts een formaliteit. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale, waarin Southampton of Newcastle United de tegenstander is.