Slot kritisch: 'Slechtst mogelijke uitvoering van elf tegen tien ooit gezien'

Slot kritisch: 'Slechtst mogelijke uitvoering van elf tegen tien ooit gezien'

Gisteren, 00:02
103

Arne Slot is bijzonder kritisch op Feyenoord na de 2-0 zege op NEC in de Eredivisie. De trainer baalt van het spel van de Rotterdammers, die de hele tweede helft met een man meer stonden.

Slot kreeg na afloop van ESPN de vraag of er orde op zaken was gesteld door Feyenoord, dat AZ van de koppositie hield. "Qua resultaat wel, qua uitvoering was ik over zondag vele malen tevredener", doelt hij op De Klassieker. "Ik vond ons drukzetten nu vele malen minder. Misschien sla ik nu door in het negatieve, maar ik heb misschien wel de slechtst mogelijke uitvoering van elf tegen tien ooit gezien."

"Maar het heeft wel geleid tot een 2-0 overwinning, we hebben de nul gehouden en drie punten gehaald", voegt Slot daar snel aan toe. Hij denkt dat de krachtmeting met Ajax er fysiek heeft ingehakt. "Ik vond het voor rust niet van hetzelfde energieniveau als zondag. Al kun je dat misschien ook niet verwachten, als je tegen Ajax zo'n immense fysieke prestatie hebt neergezet."

Slot besloot daarom tien minuten voor rust al te wisselen. Igor Paixão, doelpuntenmaker tegen Ajax, werd vervangen door Oussama Idrissi. "Ik vond het nodig een impuls te geven aan de linkerkant, ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat het voor Paixão een heel pittige week is geweest. Hij is ook totaal niet gewend om twee wedstrijden in de week te spelen, laat staan met die intensiteit van zondag."

"Overall was het niet onze beste wedstrijd, maar voor rust hebben we ook niet zoveel weggegeven en de tweede helft hebben we gecontroleerd en constant de bal gehad", concludeert Slot, die zijn borst nat maakt voor het bezoek aan FC Twente zondag. "Ik heb gezegd dat de sfeer afgelopen zondag geweldig was, maar ik verwacht in Enschede ook een serieuze sfeer en een geweldige Grolsch Veste. Hopelijk wordt het ook een fantastische wedstrijd om naar te kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie