Ten Hag is lovend over Antony en Weghorst: 'Daarom hebben we hem gehaald'

Ten Hag is lovend over Antony en Weghorst: 'Daarom hebben we hem gehaald'

26-01-2023 07:17
29

Erik ten Hag is een tevreden man na de overwinning van Manchester United op Nottingham Forest in de League Cup. Hij is blij met de prestaties van onder meer Antony en Wout Weghorst, die zijn eerste doelpunt in dienst van Manchester United maakte.

Ten Hag verklaarde eerder deze week dat Antony er harder aan moest trekken en 'directer' moest zijn. Hij is tevreden met zijn prestatie tegen Nottingham Forest. "Ik denk dat hij een hele goede wedstrijd speelde", zegt Ten Hag over Antony. "Hij vormde een bedreiging tussen de linies, was goed in het lichamelijke contact en had een paar goede acties om de tegenstander te passeren. Hij had moeten scoren, maar het was een geweldige combinatie", doelt hij op een kans.

"Dat wilden we graag meer zien, meer dynamiek in de frontlinie. Daar werken we aan, omdat dat het moeilijkste is. Maar ik heb een aantal goede momenten gezien en daar ben ik blij mee. De 2-0 vlak voor rust was belangrijk, omdat die rust in de ploeg bracht. Een mooie actie van Antony en de rebound van Weghorst. Hij is de spits, daarom hebben we hem gehaald", aldus Ten Hag.

Manchester United speelt aankomend weekend in de FA Cup tegen Reading. De verwachting is dat Ten Hag zal gaan rouleren. "Ik heb iets in mijn hoofd, maar ik handel eerste deze wedstrijd af en kijk daarna pas naar Reading."